Svømmekurs

Os svømmeklubb arrangerer to ganger i året nybegynnerkursene Hval, Skilpadde, Pingvin og Selunge samt de videregående kursene Sel og Sjøløve.  Kursene kan du lese om på tryggivann.no

Alle våre kurs skjer på Osbadet på onsdag kveld. Benytt vår kursvelger nedenfor for å finne riktig kurs.

Svømmekursene er svært populære og det er venteliste for å komme inn på de første kursene. Vær derfor tidlig ute og sett barnet ditt på ventelisten.

Minimumsalder for start på våre kurs er 5 år. Dette ut fra tilråding fra Norges Idrettsforbund og helheten i vår tilbud.

Kursene i 2023 koster kr. 1900 eller kr. 2000 og går en gang i uken, 11 eller 12 uker á 30/45 minutter avhengig av nivå. Pris, tidspunkt og kursdatoene vises ved påmelding. I tillegg må alle som går på trening/kurs betale årlig medlemsavgift til klubben som er for tiden kr. 100.

De fleste av våre instruktøer er frivillige foreldre som har 20 timers grunnkurs fra Norges Svømmeforbund. Flere har påbygningskurs. Vi har også intern faglig påbygging samt relevant påbygging gjennom NSF/NIF.

Påmelding

Påmelding foregår utelukkende via portalen tryggivann.no. Vi har venteliste til nybegynnekurset Hval og det videregående kursene Sel og Sjøløve. Barn som gjennomfører et kurs hos oss får fortrinnsrett på neste kurs i påfølgende kursrunde. Dette betyr at vi har dessverre omtrent aldri ledige plasser på skilpadde-, pingvin- og selungekursene.

Påmelding forutsetter at en voksen registrerer seg som bruker og barnet/barna legges til den voksne når barnet meldes på et kurs. Følg lenkene for utfyllende informasjon om bruker og påmelding.

Bekreftelse og betaling

Når det er ledig plass på kursene vil dere få tilbud på e-post. Tilbudet må være bekreftet/betalt innen fristen. I motsatt fall vil vi gi plassen til den neste på ventelisten

Kursansvarlig i Os svømmeklubb kan nås her: kurs@ossk.no

Os svømmeklubb har et godt samarbeid med Osbadet og vi vil at deltakere på våre kurs følger de regler som gjelder for kursene og de reglene som gjelder badende forøvrig.

Gå gjennom følgende spørsmål for å finne riktig kurs:

  1. Er barnet komfortabel med å dukke hodet under vann, holde pusten under vann og hoppe fra kanten uten hjelp? Hvis nei, velg Hval. Hvis ja, gå videre til neste spørsmål.
  2. Kan barnet flyte i sjøstjerne og pil på mage og på rygg, lenge og stabilt uten hjelp? Hvis nei, meld på Skilpadde. Hvis ja, gå videre til neste spørsmål.
  3. Kan barnet gli i vannet i pil på mage og på rygg med crawl beinspark, uten å synke? Kan barnet snu seg i vannet fra mage til rygg og fra rygg til mage, liggende i pil? Hvis nei, velg Pingvin. Hvis ja, gå videre til neste spørsmål.
  4. Kan barnet svømme 5 meter crawl? Hvis nei, velg Selunge. Hvis ja, gå videre til neste spørsmål.
  5. Kan barnet svømme 50 meter crawl og rygg med god linjeholdning, gode beinspark, korrekte armtak og rytmisk pust på siden (crawl)? Hvis nei, velg Sel. Hvis ja, gå til neste spørsmål.
  6. Kan barnet svømme 50m bryst? Hvis nei, velg Sjøløve. Hvis ja, er barnet klar for vårt treningstilbud.